Van Hakkari ve Muş’a yağan kar ulaşımı durdurdu

VAN, HAKKARİ, MUŞ VE BİTLİS’TE KAR YAĞIŞI ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

VAN’DA YAŞANAN DURUM

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, kar ve tipi nedeniyle şehir genelinde ulaşımı engelleyen 162 mahalle ve 258 mezra bulunmaktadır.

Karla mücadele ekipleri, kapanan yolların açılması için çalışmalarını sürdürmektedir.

Van’ın Bahçesaray ilçesi yolu da ulaşıma kapanmış olup, açılması için çalışmalar başlatılmıştır.

HAKKARİ’DE MEYDANA GELEN OLAYLAR

Hakkari’de gece saatlerine kadar etkisini sürdüren kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkileyerek ulaşımı aksattı.

İl Özel İdaresi verilerine göre, olumsuz hava koşulları nedeniyle 51 köy ve mezra yolunda ulaşım durmuş durumdadır.

Karla mücadele ekipleri, bu yolların açılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Belediye ve karayolları ekipleri, mahsur kalan sürücülere yardım etmek için karda kar temizliği çalışmalarını gece boyunca sürdürdüler.

MUŞ’TA OLAYLAR

Muş merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı, ulaşımda aksamalara neden oldu.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, kentin merkez ve ilçelerinde etkili olan kar yağışı sonucunda 163 köy yolunun kapanmış olduğunu belirtti.

Yolların tekrar açılması için ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayan Yentür, sürücülere zincirsiz yola çıkmamaları uyarısında bulundu.

BİTLİS’TE SON DURUM

Bitlis’te etkili olan kar yağışı nedeniyle 165 yerleşim yerine ulaşım sağlanamamaktadır.

İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kardan dolayı kapanan 165 köy yolunun tekrar açılması için çalışmaların başladığını belirtti.

Kurtkan, sürücülerin zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıda bulunarak, kar yağışının ardından vatandaşların araçları ve iş yerlerinin önlerinde biriken karları temizlediğini açıkladı.

Kar nedeniyle sürücüler zor anlar yaşarken, belediye ve karayolları ekipleri de cadde ve kaldırımlarda kar temizliği yaparak vatandaşlara destek oldu.

Related Posts

Tokat’ta çocuğa cinsel istismar iddiasında 1 tutuklama

Tokat’ta çocuğa cinsel istismarda bulunduğu öne sürülen şüpheli tutuklandı.

Elazığ’da bayram öncesi feci kaza! Araç şarampole devrildi

Elazığ’ın Kovancılar ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan bir otomobilin şarampole devrilmesi sonucu 2’si çocuk 4 kişi yaralandı.

TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun görevden alındı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM Genel Sekreteri Talip Uzun’u görevden aldı. Kurtulmuş’un 28. Yasama Yılı’nın ikinci döneminde idari kadroda geniş kapsamlı değişiklik yapacağı belirtiliyor.

Ukrayna Başsavcılığı ülkede savaş nedeniyle 631 çocuğun öldüğünü açıkladı

Ukrayna Başsavcılığı, Rusya-Ukrayna Savaşı’nın başından bu yana Rus saldırıları nedeniyle ülkede 631 çocuğun hayatını kaybettiğini, 1975’ten fazla çocuğun yaralandığını bildirdi.

Özgür Çelik’ten ‘cezaevlerine sevklere’ tepki: ‘Zalimin karşısında adaleti haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz’

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, İBB operasyonlarında tutuklananlar arasında Murat Çalık’ın da olduğu 8 kişinin İzmir’e nakledileceğine ilişkin tepki gösterdi. Çelik, “Zalimin karşısında adaleti haykırmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. İnsanların onuruyla oynayan, sevdikleriyle sınayan bu karanlıktan er geç çıkacağız” ifadelerini kullandı.

Interpol arıyordu, Fethiye’de yakalandı

Interpol tarafından uluslararası düzeyde aranan kişi, Muğla’nın Fethiye ilçesinde yakalandı. Şüphelinin emniyetteki işlemlerin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezi’ne teslim edildiği bildirildi.