TÜRKİYE’DE MOBİL OPERATÖRLERİN FİYAT POLİTİKALARI İLE İLGİLİ GELİŞMELER
Türkiye’de yüksek enflasyonun etkisiyle tüm mal ve hizmetlerin fiyatlarının yükselmesi, vatandaşları zorlarken mobil operatörlerin fahiş fiyat politikaları da en çok eleştirilen konular arasında yer alıyor.
Ülkemizde faaliyet gösteren 3 büyük operatörden ikisinin çoğunluk hissesinin devlet tarafından kontrol edilmesi, sektörde rekabeti azaltarak adil olmayan bir ortamın oluşmasına neden oluyor. Bu durumun farkında olan Türkiye Varlık Fonu’na bağlı TÜRKSAT ise 4. operatör olarak sektöre girmeye hazırlanıyor.
SON HAZIRLIKLAR VE BEKLENEN GELİŞMELER
TÜRKSAT, Türkiye’nin dördüncü operatörü olma yolunda ilerlerken, şirketin yönetimi Türkiye Varlık Fonu’na ait bir şirket olarak faaliyet gösteriyor. Yeni dönemde TÜRKSAT’ın yönetimindeki hakim hisseler, Turkcell ve Türk Telekom gibi diğer büyük operatörlerde olduğu gibi Türkiye Varlık Fonu’na ait olacak.
Yakın zamanda Meclis’e sunulması planlanan teklifin ardından ofislerdeki son hazırlıklarını tamamlayacak olan şirket, operasyonlara 2026 yılının ilk çeyreğinde başlamayı hedefliyor.