Patron 140 işçiyi yıllık izne gönderip yurt dışına kaçtı

İkitelli OSB Mahallesi Aykosan Sanayi Sitesi’nde İşçiler İşsiz Kaldı

İkitelli OSB Mahallesi Aykosan Sanayi Sitesi’nde ayakkabı imalatı yapılan fabrikada çalışan yaklaşık 150 işçi, bir haftalık izne çıkartıldı. Fabrika yetkilileri, işçilere 21 Temmuz Pazartesi günü işbaşı yapılacağını bildirdi ancak işçiler fabrikalarının kapalı olduğunu gördü.

İşçilerden bazıları şüphelenerek imalathanenin yetkililerini ve yabancı uyruklu olduğu öğrenilen iş yeri sahibini aramaya çalıştı ancak ulaşamadı. Bu durum karşısında bazı işçiler adliyeye suç duyurusunda bulunmaya giderken diğerleri fabrikanın önünde beklemeye devam etti.

140 Kişi Bir Günde İşsiz Kaldı

Fabrikada işçi olan Ali Engin, “Bizi ayın 12’sinde izne çıkarttılar. Biz de izne çıktık. 21’inde iş başı dediler. Bugün geldik iş yerimize kapalı. Sağdan soldan duyduk ki Perşembe, Cuma günü TIR’larla malları kaçırmışlar. Bizim haberimiz yok, iş başı yapacağız diye geldik. Kanuni yollardan hakkımızı savunmak için mücadele edeceğiz. Patronumuz yabancı uyrukluydu, ulaşamıyoruz. Galiba yurt dışına kaçmış. Bu fabrikada 140 kişi çalışıyoruz. Buradaki arkadaşların çoğu adliyeye sigortaya gittiler. İçeriyi komple boşaltmışlar, makineler de yok. İçeriye girelim dedik. Emniyetten polisler geldi. Onlar bize ‘kesinlikle girmeyin’ dediler.

‘Hiçbir Şeyin Olmadığını Görünce Şoka Uğradık’

Bir diğer işçi Halil Genç ise, “Bize ayın 21’inde iş başı yapılacak dediler. Geldiğimizde hiçbir şeyin olmadığını görünce şoka uğradık. Ne patrondan ne de müdürlerden ses seda yok. Aradığımızda doğru düzgün bilgi vermiyorlar. Anlayacağınız üzere mağdur olduk. Ne hakkımızı alabiliyoruz ne hakkımızı arayacak durumumuz var. Toplandık gelir belki bize bilgi verirler dedik. O da yok. Maaşlarımızın yarısı avans niyetine aldık. Fabrikaya geldik, baktık her şey satılmış. Dım dızlak ortada kaldık. Bütün işçileri komple izne çıkarttılar. Tekrar iş başı yapılacak vaadi ile ama yok” şeklinde konuştu.

Related Posts

Karabük’te orman yangınında korkutan manzaralar: Alevler gökyüzünü kapladı

Safranbolu ilçesine bağlı Çavuşlar köyünde saat 14.45’te çıkan yangın, rüzgârın etkisiyle büyüyor. Alevlerin hızla yayıldığı bölgede bazı köyler tedbir amacıyla boşaltıldı. Ekiplerin cansiparene söndürmeye çalıştığı yangın, cep telefonları ile …

Trump işi gücü bıraktı bu ülkenin peşine düştü! 18 bin nüfusu var

ABD Başkanı Donald Trump büyük okyanustaki ada ülkesinin peşine düştü. Trump, bu ülkeyi sınır dışı edilecek vatandaşlar için kullanmayı düşünüyor.

Erzurum Kongresi’nin 106. yıl dönümünde Erdoğan’dan mesaj: Cumhuriyet’e uzanan yolun temel taşlarından biridir

Erzurum Kongresi’nin 106. yıl dönümünde Erdoğan’dan mesaj: Cumhuriyet’e uzanan yolun temel taşlarından biridir

Ülke genelinde marketlerde satılan ekmekler çalışan hatası nedeniyle geri toplatılıyor

Ülke genelindeki tüm marketlerde satılan baget ekmeklerin bir çalışanın yaptığı hata yüzünden geri çağırılıyor. Hatanın sağlık riski oluşturduğu belirtildi.

Trabzonspor’a Erzurum’da Yoğun Taraftar Desteği

Trabzonspor, Erzurum’da düzenlenen etkinlikte taraftarların yoğun ilgisiyle karşılaştı.

ATM’lerde yeni dönem! Bunu yapmayan para çekemeyecek

Yeni düzenlemeye göre banka kartı şifresini 6 ayda bir değiştirmeyen kullanıcılar ATM’lerden nakit çekemeyecek. Güvenliği artırmayı hedefleyen uygulamada, son 3 şifrenin tekrar kullanılması da yasaklanacak.