Güncel Haber Sitesi

Haber Takip Merkezi – Güncel ve Tarafsız Haber Sitesi – Ülkenin Nabzını Tutan Site

Muğla Büyükşehir’den öğrencilere destek; ulaşım 1 TL oldu!

Muğla Büyükşehir’den öğrencilere destek; ulaşım 1 TL oldu!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Öğrencilere Ulaşımda İndirim Sağlıyor

Muğla Büyükşehir Belediyesi, 1 Mart’tan itibaren “Öğrenci Abonman Kart” uygulamasını hayata geçirerek üniversite öğrencilerine önemli bir kolaylık sunuyor. Bu yeni uygulama sayesinde Muğla’da yaşayan üniversite öğrencileri, indirimli ulaşım imkanından faydalanabilecekler. Öğrenciler, aylık sadece 60 TL karşılığında 60 sefer gerçekleştirebilecekler.

Bunun yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediyesi, öğrencilere yönelik başka bir indirim daha sağlıyor. Üniversite ring seferleri, öğrencilere özel olarak sadece 1 TL olacak. Gündem Fethiye’nin haberine göre, belediye tarafından yapılan açıklamaya göre, bu indirimler Menteşe ilçesindeki yedi güzergâhta devam edecek.

Uygulamadan faydalanan üniversite öğrencisi Merve Gedik, uygulamanın öğrencilerin bütçelerine büyük katkı sağladığını belirterek, “Artık derslere geç kalmıyoruz ve istediğimiz zaman gidip gelebiliyoruz” dedi. Psikoloji öğrencisi Beyzanur Dere de, özellikle sınav haftalarında kütüphaneye ulaşımını sağlarken yaşadığı rahatlamayı vurguladı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras ise, “Bu uygulamayı bütün ilimize yayıyoruz. Öğrencilerimizin eğitim hayatını kolaylaştırmak ve maddi destek sağlamak amacıyla ulaşım hizmetinde 1 TL uygulamamızı başlattık” ifadelerini kullanarak, öğrencilere desteklerinin devam edeceğini vurguladı.