Kahvaltı ve akşam yemeğini atlamayın! Bakın neye sebep oluyor

Sağlık Uzmanları Uyarıyor: Yemek Öğünlerini Atlamak Kalp Sağlığını Tehdit Edebilir!

Yemek öğünlerini atlamak bazı insanlar için zamandan tasarruf gibi görünse de uzmanlar bu alışkanlığın ciddi sağlık riskleri doğurabileceği konusunda uyarılarda bulunuyor. Doktor Neena Chandrasekaran, sosyal medya platformunda yaptığı paylaşımda, özellikle kahvaltı ve akşam yemeğini birlikte atlamanın kalp sağlığı üzerinde olumsuz etkiler yaratabileceğine dikkat çekti.

Benzer şekilde, Prof. Dr. Özcan da bu konuda yapılan bilimsel araştırmalara değinerek günün ilk ve son öğününü ihmal etmenin kalp hastalıkları ve kalp krizi riskini artırabileceğini söyledi. Özellikle kahvaltıyı atlamak, uzun vadede obezite, yüksek tansiyon, damar sertliği ve insülin direnci gibi sağlık sorunlarına neden olabiliyor.

Doktor Neena’ya göre, sabah saatlerinde vücutta doğal olarak yükselen adrenalin seviyesi, yeterli besin alınmadığında daha da artıyor. Vücut açlık durumunu bir tehdit olarak algılıyor ve hayatta kalmak için stres hormonlarını devreye sokuyor. Bu durum, kalbin daha hızlı atmasına ve damarların zarar görmesine neden olabilecek serbest radikallerin artmasına neden oluyor.

Kalp-Damar Hastalıkları Yaşama Riskini Artırıyor

Uzmanlar aynı zamanda gün içerisinde yetersiz beslenmenin, gece geç saatlerde yoğun açlık hissine ve dolayısıyla daha fazla yemek yemeye yol açabileceğini belirtiyor. Bu düzensiz beslenme alışkanlığı da zamanla kilo alımına ve obeziteye zemin hazırlıyor. Yapılan bir araştırmada ise kahvaltıyı düzenli olarak atlayan bireylerin, kahvaltı edenlere kıyasla kalp-damar hastalıkları yaşama veya bu hastalıklardan ölme riskinin yaklaşık yüzde 21 daha fazla olduğu, tüm nedenlere bağlı ölüm riskinin ise yüzde 32 oranında yükseldiği ortaya kondu.

Related Posts

Güneşten faydalanmanın altın kuralları

Kontrollü ve bilinçli şekilde güneşten faydalanmanın cilt sağlığını korumada etkili olduğunu belirten Deri ve Zührevi Hastalıkları (Dermatoloji) Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Geyik, “Doğru zamanlama, kısa süreli maruziyet ve cilt tipine uygun yaklaşım ile güneşten fayda sağlamak mümkündür” dedi.

Yaz sıcaklarında doğal gençlik kaynağı: Deniz suyu! Cilt bariyerini güçlendiriyor

Yaz aylarında hem serinleyip hem de gençleşmenin mümkün olduğunu söyleyen Dr. Asel Seda Bal, deniz suyunun cilt yaşlanmasını geciktiren ve cilt bariyerini güçlendiren doğal etkilerini anlattı.

Kavurucu sıcaklarda buzla serinlemek isteyenler dikkat: Yarar sağlayalım derken zarar verebilirsiniz

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde yüksek sıcaklıklara karşı uyarırken uzmanlar sıcak çarpmaları ve özellikle sıcaklarda çalışanlar olmak üzere vatandaşların serinlemek için buz kullanmasıyla ilgili bilgi verdi.

YKS Öncesi Hazırlanma Zamanı!

YKS Öncesi hazırlanma zamanı! Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) maratonunun tamamlanmasıyla birlikte öğrenciler ve aileleri için heyecanlı bekleyiş başladı. 

Kruvaziyerlerde salgın alarmı

Her yıl milyonlarca insan, dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek amacıyla kruvaziyer gemilerine biniyor. Ancak bazı gemilerde hijyen açısından endişe verici sırlar saklı olabilir. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), 2025 yılının Ocak-Mayıs …

Denize girmeden önce bir daha düşünün! Hayatınız risk altında

Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Hasan Turhan, kalp hastalarına yaz sıcakları konusunda uyardı. Prof. Dr. Turhan, “Kalp hastalarının soğuk suya aniden girmeleri kalp krizi, ritim bozukluğu veya bayılma riskini artırabilir, bu yüzden soğuk suya ayak bileklerinden başlayarak yavaş yavaş girmeleri gerekir” dedi.