İsrail Suriye’nin ardından Yemen’i de vurdu

İsrail Savaş Uçakları Yemen’e Hava Saldırısı Düzenledi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Husilere yönelik tehdidinin ardından, İsrail savaş uçaklarının Yemen’e hava saldırıları düzenlediği bildirildi. İsrailli üst düzey bir yetkili, savaş uçaklarının Yemen’e gerçekleştirdiği hava saldırılarını doğruladı.

Adı açıklanmayan yetkili, İsrail’in ABD’yi bilgilendirdiğini belirterek, onlarca savaş uçağının Yemen’de yaklaşık 48 bomba attığını açıkladı.

Kanal 12 televizyonu, İsrail savaş uçaklarının Yemen’de 10’dan fazla hedefe bomba attığını duyurdu. Hudeyde Limanı daha önce hava saldırılarıyla hedef alınmış ve ağır hasar görmüştü.

Yemen’deki Husiler, Hudeyde Limanı’nın ABD ve İsrail tarafından 6 hava saldırısıyla hedef alındığını açıkladılar. Bacil çimento fabrikası da bu saldırılardan nasibini almıştı.

Husiler: ABD ve İsrail’in Hudeyde’ye Saldırıları Sonucu 21 Sivil Yaralandı

Husiler, ABD ve İsrail savaş uçaklarının Hudeyde kentindeki çimento fabrikasına düzenlediği hava saldırılarında 21 sivilin yaralandığını bildirdi. Saldırılar uluslararası insancıl hukuku ihlal ettiği için kınandı.

Yemen’deki Husiler, ABD ve İsrail’e karşı nitelikli saldırılar düzenleme tehdidinde bulundu. Hudeyde Limanı ve çimento fabrikalarının vurulmasına karşılık verdiklerini belirterek, gelecek saldırılara hazır olduklarını söylediler.

Netanyahu, Husilere Saldırı Tehdidiyle Karşılık Verdi

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yemen’deki Husilerin Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı’na füze saldırısının ardından Husilere saldırı tehdidinde bulundu. Netanyahu, ABD ile koordinasyon içinde olduklarını belirterek, Husilere karşı harekete geçeceklerini söyledi.

Yemen’deki Husilerin, Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı’na füze saldırısının ardından İsrail’e karşı nitelikli saldırılar yapacağını belirtmesi üzerine, tansiyon yüksek seyrediyor. Husiler, İsrail’in Yemen’de hedef almasıyla karşılık vereceklerini ve daha güçlü tepkiler verebileceklerini ifade etti.

Related Posts

Trump’tan tuhaf anayasa çıkışı… ‘Ben başkanım avukat değil’

Trump, ‘Başkan olarak ABD Anayasası’na uymanız gerekmiyor mu’ sözlerine ‘Bilmiyorum’ yanıtını vererek ABD’de infiale neden oldu. Anayasa tartışması yeniden alevlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Depremle mücadele milli meseledir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATO Congresium’da Türk Kızılay Genel Kurulu’nda konuştu. Erdoğan “Kentsel dönüşüm için vakit kaybedemeyiz. Depremle mücadele milli meseledir. Asrın felaketini yaşamış bir ülke olarak kaybedecek vaktimiz, kimsenin kaprisiyle uğraşacak lüksümüz yok” dedi.

Sırrı Süreyya Önder için 3 gün sürecek taziye kurulacak

DEM Partili Sırrı Süreyya Önder için düzenlenecek ve 3 gün sürecek taziye bugün saat 11.00’da Şişli’de bulunan Cemal Reşit Rey Gösteri Merkezi’nde kurulacak.

Yılın ilk hasadı başladı, ağaçlar dolup taştı

Erzurum’un düşük rakımlı ilçelerinden Oltu’da yöre halkının ‘misafir kirazı’ dediği erkenci kirazlar yetişti. Üretici Harun Polat, misafirlere ilk kirazları ikram edeceklerini, yaklaşık 20 gün sonra yetişecek ürünleri ise satışa sunacaklarını söyledi.

Sinemada Trump hamlesi: Vergi ile tehdit etti

ABD Başkanı Donald Trump, Ticaret Bakanlığı ve ABD Ticaret Temsilciliğine yabancı ülkelerde üretilen ve ülkeye gelen tüm filmlere yüzde 100 gümrük vergisi uygulama sürecini başlatma yetkisi verdiğini bildirdi.

Törende çirkin provokasyon: Özgür Özel’in saldırı sonrası ilk aradığı isim ortaya çıktı!

Dün hayatını kaybeden TBMM Başkanvekili ve DEM Parti İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder için Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) düzenlenen törene katılan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in uğradığı saldırı sonrası ilk olarak kızı İpek’i aradığı ortaya çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir