İngiltere’ye iltica başvurusunda rekor!

İngiltere’deki Net Göç Sayısı Yarı Yarıya Azaldı

İngiltere Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre, ülkeye girenlerle çıkanlar arasındaki farkı ifade eden net göç sayısı, 2024 yılında 431 bine düştü. Bu rakam, geçen yılın 860 binlik tahminine göre yaklaşık %50 azaldı.

Özellikle öğrenci ve çalışma vizelerine getirilen kısıtlamaların ve pandemi sonrası artan geri dönüşlerin etkisiyle bu düşüş yaşandığı belirtildi. Yabancı öğrencilerin İngiltere’deki aile üyelerinin sayısında %86’lık bir düşüş görüldü.

İngiltere basını, göç oranındaki bu azalmanın özellikle Brexit sonrası dönemde Muhafazakar Parti tarafından uygulanan göç kısıtlamalarının bir sonucu olduğunu vurguluyor.

Bununla birlikte, iltica başvurularında rekor seviyeye ulaşıldı. Bu yılın ilk çeyreğinde, 109 bin kişi İngiltere’ye sığınma talebinde bulundu. Bu artış, Manş Denizi’ni geçmeye çalışan göçmenlerin sayısındaki yükselişle ilişkilendiriliyor.

İşçi Partili Başbakan Starmer, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, “Kontrolsüz göç, ülkemizi yabancılar adasına çevirebilir. Birlikte yürüyen bir millet olmanın önündeki engellerden biri olabilir.” şeklinde ifadeler kullandı.

Related Posts

İsrail Hamas’ın üst düzey iki komutanını etkisiz hale getirdi

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), 13 Mayıs 2025 tarihinde Gazze’nin Han Yunus bölgesinde düzenlenen hava operasyonunda, Hamas’ın askeri kanadının önemli iki isminin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Erdoğan yeniden adaylık sinyali verdi! ‘Hak vaki olana kadar buradayız’

Cumhurbaşkanı adaylığı konusunda tartışmaları süren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan İstanbul’da konuştu. Erdoğan, konuşmasında “Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Emri hak vaki olana kadar da yine burada olacağız” dedi.

ABD’de petrol sondaj kulesi sayısı bu hafta 4 azaldı

ABD’nin petrol sondaj kulesi sayısı azaldı…

Kırmızı bültenle aranan 4 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, kırmızı bülten ve difüzyon mesajıyla aranan 5 kişi ile ulusal düzeyde aranan 2 kişinin yakalanarak Türkiye’ye iade edildiğini açıkladı.

Bingöl’de hafif ticari araç bariyerlere çarptı: 1’i çocuk 5 yaralı

Bingöl’de hafif ticari aracın demir bariyerlere çarpması sonucu 1’i çocuk 5 kişi yaralandı.

CHP’li Gürer ’24 Ocak’ kararlarını hatırlattı: Çiftçi için önemli kayıplar oldu

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Tarımda sorunlar 24 Ocak kararlarından sonra ülkemizde tarımda makas değişikliğine gidilmesi ile başladı ve o süreçten sonra taban fiyat ve desteklemelerle ilgili uygulamalardan vazgeçildi. Bunlar çiftçi için önemli kayıplar oldu, AKP dönemi ise bol laf yetersiz icraat dönemi oldu” dedi.