Hamas doğruladı: ‘İsrail ile ateşkes görüşmeleri başlıyor’

Hamas yetkilisi Tahir el-Nono: İsrail ile Gazze’de ateşkes görüşmeleri devam ediyor

Hamas yetkilisi Tahir el-Nono, Hamas’ın İsrail ile Gazze’de devam eden ateşkes görüşmelerine ilişkin olarak Katar’ın başkenti Doha’da yeni bir turun gerçekleştiğini doğruladı.

Her iki tarafın da herhangi bir “önkoşul” olmaksızın tüm konuları ele aldığını belirtti. Görüşmeler, İsrail’e ateşkes konusunda artan baskının yaşandığı bir dönemde gerçekleşti.

Bağdat’ta gerçekleşen zirvede bir araya gelen Arap liderler, Gazze’deki savaşın derhal sonlandırılmasını talep etti.

İsrail’in saldırılarını artırmasının ardından yapılan açıklamalarda, Filistinlilerin Gazze’den tamamen çıkarılmak istendiği vurgulandı.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el-Sisi, İsrail’in eylemlerini “sistematik suçlar” olarak nitelendirdi ve bunların Gazze’deki Filistinlileri yok etmeye yönelik olduğunu dile getirdi.

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani ise İsrail’i soykırım yapmakla suçladı. Zirvede konuşan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, “Filistin halkının toplu cezalandırılmasının hiçbir haklı gerekçesi olmadığını” ifade etti.

ABD Başkanı Trump ise, “Gazze’deki insanlar açlıkla karşı karşıya. Bu durumu çözmek için çalışmalara başladım” açıklamasını yaptı.

Related Posts

Eğlence mekanına silahlı saldırı! 8 ölü. Güney Afrika’da facia

Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban şehrinde bir eğlence mekanına düzenlenen silahlı saldırıda 8 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Polisten yapılan açıklamada, Umlazi ilçesindeki bir eğlence mekanına kimliği henüz belirlenemeyen kişilerce …

İsveç’te casuslukla suçlanan diplomat evinde ölü bulundu

İsveç Dışişleri Bakanlığı’nda üst düzey bi diplomat, casuslukla suçlanmasının ardından evinde ölü bulundu.

Portekiz’de erken genel seçim: Halk yarın sandığa gidecek

Portekiz’de yaklaşık 10,8 milyon kayıtlı seçmenin oy kullanacağı erken genel seçim yarın yapılacak.

Zam masasından anlaşma çıkmadı! Kamu işçileri ‘Grev’ dedi

Kamuda toplu sözleşme görüşmeleri sürüyor. Yaklaşık 600 Bin işçinin ücret artışı beklediği Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde herhangi bir sonuç çıkmadı. TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, “Anlaşma arabulucuyla da sağlanmıyor ise biz grev kararı almak durumundayız” dedi

Ankara Üniversitesi’nde ‘Ali İsmail Korkmaz’ anmasına özel güvenlik müdahalesi

Ankara Üniversitesi öğrencileri, Gezi direnişi döneminde Eskişehir’de dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ı anmak isteyen öğrencilere özel güvenlik görevlileri sert şekilde müdahale etti

Teklif AKP’li vekillerin imzasıyla Meclis’e sunuldu: Cumhurbaşkanı ‘ordudan ayırma’ kararı verebilecek

“Bazı kanunlarda değişiklikler yapılmasını” içeren kanun teklifi, AKP’li milletvekillerin imzasıyla TBMM’ye sunuldu. Buna göre, çeşitli nedenlerle kuvvet komutanlıklarının rütbe karşılama oranlarında eksiklik veya fazlalık oluşması halinde personel ihtiyacının karşılanabilmesi gerekçesiyle rütbe bekleme süreleri Cumhurbaşkanı kararıyla değiştirilebilecek. Ayrıca Cumhurbaşkanınca teğmen-albay rütbesinde bulunan subaylardan uygun görülenler hakkında ayırma kararı verilebilecek.