Düşük emekli aylıkları için kritik tarih: Ocak ayının 3. haftası

TÜİK, 3 Ocak’ta Enflasyon Açıklayacak ve Emeklilerin Zam Oranı Netleşecek

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak’ta aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak ve bu sayede emeklilerin zam oranı belirlenecek. Meclis’in 7 Ocak’a kadar ara verdiği çalışmaların ardından, milyonları ilgilendiren düzenlemeler için harekete geçilecek.

Şu an için en düşük emekli aylığı 12 bin 500 lira seviyesinde bulunuyor ve bu konuda yasal düzenleme yapılması gerekiyor. Yaklaşık 3 milyon 703 bin 180 kişi en düşük emekli maaşını almaktadır. Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte en düşük emekli aylığına yönelik yasal düzenleme süreci hız kazanacak. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 12.500 TL olan en düşük emekli aylığı konusunda mutlaka bir değerlendirme yapılacağını belirtmişti.

Ekonomim’den Canan Sakarya’nın haberine göre AK Parti, en düşük emekli aylığına ilişkin yasal düzenlemeyi ocak ayının üçüncü haftasına kadar yasalaştırmayı planlıyor. Eğer 17 Ocak’a kadar yasa çıkarılamazsa, emeklilere fark ödemesi yapılacak.

(ALINTI)

Related Posts

Bankalardan yeni ATM düzenlemesi: Pazartesi günü başlıyor!

Bankalar, ATM’lerde para çekme limitlerinde yeni bir döneme geçiyor. Şube içi cihazlarda limitler yükseltilirken, dış mekanlardaki ATM’lerde mevcut uygulama sürecek. Kullanıcılar artık nakit çekimlerinde farklı kurallarla karşılaşacak.

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azalışla 154 milyar 411 milyon dolara indi.

Memur ve memur emeklisinin Temmuz 2025 zammı belli oldu

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam oranları netleşti. Türkiye’de çalışan ve emekliyi doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren maaş zamları devreye girdi. Memur ve memur emeklileri yüzde 15.57, SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetimlerin alacağı zam oranı da yüzde 16.67 oldu.

İş Bankası, blokzincir tabanlı dijital tahvil ihracı gerçekleştirdi

İş Bankası, blokzincir tabanlı dijital tahvil ihracı gerçekleştirdi

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…