Cumhurbaşkanı Erdoğan Kabine Toplantısı Sonrası Millete Seslendi
ANKARA (İGFA) – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısı 2 saat 20 dakika sürdü. Toplantının ardından kamera karşısına geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Millete Sesleniş konuşması yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Terörsüz Türkiye ifadesinde vücut bulan hedeflerimize süratle ulaşmak için yoğun bir gayret içerisindeyiz” dedi. “40 yıldır milletimizin fertleri arasında kandan ve acıdan bir duvar ören terör musibetinin ortadan kalkması için çok hassas çalışmalar yürütüyoruz. Amacımız, bölgemizde ve dünyada yeni bir denklem kurulurken Türkiye’yi buna en iyi şekilde hazırlamaktır” şeklinde konuştu.
Dış politikada yaşanan son haftalardaki tartışmalara da değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, hiçbir şeyin eskisi gibi devam etmeyeceğini vurgulayarak, “Kural ve hukuk temelli olduğu iddia edilen küresel sistem çöküş evresine girmiştir. Uluslararası nizama balyozu en sert vuranlar ise sistemin banileridir. AB ile tam üyelik hedefine odaklanan bir bakış açısıyla ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Köprüden önce son çıkışın Türkiye olduğunu hatırlatıyoruz” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomik gidişata ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, milli gelirin 1,3 trilyon doları, kişi başı gelirin ise 15 bin doları geçtiğini belirtti. “Yatırım ve ihracat rüzgarını arkamıza alarak daha güçlü büyüme sergileyeceğiz. Enflasyondaki düşüş özellikle yılın geri kalanında da devam edecek. İnşallah enflasyonu yine tek haneli rakamlara indireceğiz. Enflasyondaki düşüş hızlandıkça vatandaşlarımızın alım gücü de artacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem doğum yardımları hem de emeklilerin bayram ikramiyeleri ile ilgili teklifin bugün AK Parti Grubu tarafından TBMM Başkanlığı’na sunulduğunu açıkladı.
More Stories
Bilecik Atık Su Arıtma Tesisi Başarılı Sonuçlar Aldı
Kırıkkale’de yangın: Bir kişi dumandan etkilendi, bir itfaiye eri yaralandı
Eyyübiye Belediyesi’nden Ramazan Ayında İhtiyaç Sahiplerine Yardım Eli