Çalışan annelere İŞKUR’dan 348,2 milyon TL destek

İŞKUR’dan Kadınlar İçin Yarım Çalışma Desteği

İŞKUR’un verilerine göre, kadınların istihdama katılımını artırmak ve istikrarlı bir istihdam sağlamak amacıyla destekler devam ediyor.

Kadınların iş hayatında daha fazla yer alabilmesi için çabalayan kurum, çalışan annelerin iş ve aile yaşamlarını dengelemelerine yardımcı olan yarım çalışma ödeneğini 2016 yılında başlattı.

Yarım gün çalışmayı tercih eden doğum yapmış veya evlat edinmiş kadınlara destek sağlayan kurum, gelir kaybını kısmen telafi ediyor.

Bugüne kadar 45 bin 641 kişinin faydalandığı yarım çalışma ödeneği kapsamında toplamda 348,2 milyon lira destek verildi.

ARANAN KOŞULLAR

Yarım çalışma desteği için, doğum yapmış veya 3 yaşından küçük çocuk evlat edinmiş kadın veya erkek başvuru yapabiliyor.

Destekten faydalanabilmek için, doğum veya evlat edinme tarihinden önceki son 3 yılda en az 600 gün işsizlik sigortası primi ödenmiş olmalı ve haftalık çalışma süresinin yarısı kadar çalışma koşulu bulunmalıdır.

Bu koşulları taşıyanlar, başvurularını analık izninin bitiminden itibaren 30 gün içinde İŞKUR’a şahsen veya e-Devlet/İŞKUR e-Şube üzerinden yapmalıdır.

SİGORTA PRİMLERİ İŞSİZLİK SİGORTASI FONU TARAFINDAN KARŞILANIYOR

İşverenler, yarım çalışma talebini reddetme hakkına sahip değildir. İşveren, çalışanı uygulama kapsamında belirlediği gün ve saatlerde çalıştırarak destek sağlar.

Yarım çalışma süresi, ilk doğumda 60 gün, ikinci doğumda 120 gün, sonraki doğumlarda ise 180 gün olarak uygulanır. Çoğul doğumlarda bu süreye 30 gün eklenir ve engelli bir çocuğun doğması durumunda süre 360 güne çıkar. Yarım çalışma ödeneği, bu sürelerin yarısı kadar hesaplanarak ödenir.

Destekten yararlananların, yarım çalışma ödeneği alınan sürece kadar malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları ile genel sağlık sigortası primleri, prime esas kazanç alt sınırı üzerinden İşsizlik Sigortası Fonu tarafından karşılanmaktadır.

Related Posts

Kamu tasarruflarına sıkı takip! 2 bin 160 aykırı işlem tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda mali disiplinin sağlanması amacıyla devreye alınan tasarruf tedbirlerine yönelik 145 kamu idaresine bağlı 1279 harcama birimini denetledi ve 2 bin 160 aykırı işlem tespit etti.

Putin ateşkeste Türkiye’nin önemine vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

TMKŞ KKB hizmetlerinden yararlanarak 31 milyar TL’lik VDMK ihraç etti

Türkiye Menkul Kıymetleştirme Şirketi (TMKŞ), Kredi Kayıt Bürosu’nun (KKB) sunduğu finansal hizmetlerden yararlanarak bugüne kadar 31 milyar TL büyüklüğünde Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihraç etti. İhraç edilen VDMK’ların 21,7 milyar TL’si bireysel kredi ve alacaklardan, 9,2 milyar TL’si ise ticari kredi ve alacaklardan oluştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir