Bitlis’te Tekstil İstihdamı Artıyor

Bitlis’teki Tekstil Fabrikaları İstihdam Kapısını Aralıyor

Bitlis genelinde faaliyet gösteren onlarca tekstil fabrikasında yaklaşık 13 bin kişi istihdam ediliyor. İşletmeciler, devam eden destekler ile daha fazla istihdamın mümkün olabileceğini belirtiyor.

Yatırım Teşvik Programı kapsamında 6. bölgede yer alan Bitlis’te tekstil sektörüne devlet destekli yatırımların artmasıyla binlerce kişi iş imkanı buldu. Bu destekler sayesinde birçok tekstilci, Bitlis’e gelerek fabrika açtı. Bölgede terörle mücadeledeki başarılar ve sağlanan huzur ortamı, yatırımcıların ilgisini artırdı ve fabrikaların sayısı hızla arttı.

Tekstil işletmecisi Emirhan Uludil, yaptığı açıklamada, teşviklerin etkisiyle 4-5 fabrikadan 120 fabrikaya ulaştıklarını belirtti. Uludil, “2013 yılından bu yana Bitlis’te tekstil fabrikası işletiyoruz. Gelirken sadece birkaç fabrikaydık, şimdi ise 120’e ulaştık. Bu fabrikaların büyük çoğunluğu teşvikler sayesinde buralara gelmiştir. Yerel nüfusun genç ve nitelikli olması da bizim için büyük bir avantaj. Bitlis’te ürettiğimiz kaliteli ürünleri Avrupa ülkelerine ihraç ediyoruz. Kalitemiz ve marka bilinirliğimiz arttıkça ihracatımız da artıyor. Teşvikler olmasaydı bu başarıyı elde edemezdik” dedi.

Related Posts

Çalışan annelere İŞKUR’dan 348,2 milyon TL destek

Türkiye İş Kurumu’nun çalışan annelerin iş hayatından kopmamaları ve çocuklarını sağlıklı şekilde büyütebilmeleri için sağladığı yarım çalışma ödeneğinden bugüne kadar 45 bin 641 kişi yararlandı, toplam 348,2 milyon lira destek verildi.

Kamu tasarruflarına sıkı takip! 2 bin 160 aykırı işlem tespit edildi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kamuda mali disiplinin sağlanması amacıyla devreye alınan tasarruf tedbirlerine yönelik 145 kamu idaresine bağlı 1279 harcama birimini denetledi ve 2 bin 160 aykırı işlem tespit etti.

Putin ateşkeste Türkiye’nin önemine vurgu yaparak Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşeceğini açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin, Türkiye’nin Rusya-Ukrayna müzakerelerinin düzenlenmesindeki rolüne dikkat çekerek, yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

Bazı atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete’de yayımlandı.

Susanlar katliama ortaktır: İslam İşbirliği Teşkilatı’nın harekete geçmesi için Gazze’de daha kaç çocuk ölmeli?

Ana gayesi “Filistin mücadelesini desteklemek” olan 57 üyeli İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Gazze’yi unuttu. İsrail’in Filistinlilere karşı yürüttüğü soykırım devam ederken Siyonizme ve onun destekçilerinin yürüttüğü katliamlara karşı cılız kalan İİT’nin bu tavrı büyük tepki çekiyor. Gazze’de çocuklar açlıktan ölürken, on binlerce sivil katledilirken İslam coğrafyasına ve cılız kalan İİT’ye İsrail’e karşı çeşitli yaptırımları devreye alması konusunda çağrıda bulunuldu.

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Taksilerde yeni dönem: Yeni nesil yazar kasa zorunluluğu geliyor

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir