Birgün yazarı, feminist avukat Selin Nakıpoğlu’na tehdit

Feminist Avukat Selin Nakıpoğlu’nun Tehdit Aldığı Ortaya Çıktı

Feminist avukat Selin Nakıpoğlu, kadın hakları ve kadın cinayetleri davalarındaki çalışmaları nedeniyle kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Birgün gazetesinin haberine göre, Nakıpoğlu, kendisine yönelik ve katledilen kadınların ayrıca hedef alındığı tehdit mesajlarıyla ilgili çeşitli suçlamalarla suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan tehditlerin yeni olmadığını vurgulayan Nakıpoğlu, bu olayların sistematik bir hal aldığını ve 10 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini belirtti.

‘Cezasızlık Politikaları Sorunu Körüklüyor’

Nakıpoğlu, ülkedeki cezasızlık politikalarının sorunu daha da artırdığını belirterek şunları söyledi: “Erkek şiddeti mağduru kadınlar ve çocukların dosyalarına etkin bir şekilde soruşturma yapılmadığı gibi hak savunucuları için de durum aynı. İktidara karşı sesini yükselten herkes için yargı mekanizmaları maalesef işlemiyor. Bu durumun herkes tarafından görülmesi gerekiyor. Erkek şiddeti yüzünden aramızda olmayan kadınlara da hakaret edildi ve bu nedenle onların anısına da suç duyurusunda bulundum. Esas sorun, bu tehditlerin sürekli olması ve failin bir türlü ortaya çıkarılamaması.”

(ALINTI)

Related Posts

UAEA İran’dan çekildi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), müfettişlerinin İran’dan ayrılarak Avusturya’ya döndüğünü duyurdu.

Kosova Meclisi’ne bomba ihbarı: Bina tahliye edildi

Kosova Meclisi, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı. İhbarı yapan kişinin, binada patlayıcı olduğunu ve 10 dakika içinde infilak edeceğini söylediği belirtildi.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.

Ermenistan’da vekil, Rus kanallarının yasaklanmasını konuşuyor

Ermenistan Meclis Başkanı Alen Simonyan, Rus televizyon kanallarının ülkede yasaklanması gerektiğini söyledi. Simonyan, bu yayınların Ermenistan için zararlı içerikler taşıdığını belirtti. Açıklama, Erivan’ın Moskova’dan uzaklaşıp Batı ile yakınlaştığı bir dönemde yapıldı.

Rusya-Azerbaycan krizi büyüyor: Moskova’dan vatandaşlarına dikkat çeken uyarı

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan’da bulunan Rus vatandaşlarına temkinli olmaları çağrısında bulundu. Açıklamada “Azerbaycan’da bulunan vatandaşlarımızı daha dikkatli ve temkinli davranmaya çağırıyoruz.” denildi.