Birgün yazarı, feminist avukat Selin Nakıpoğlu’na tehdit

Feminist Avukat Selin Nakıpoğlu’nun Tehdit Aldığı Ortaya Çıktı

Feminist avukat Selin Nakıpoğlu, kadın hakları ve kadın cinayetleri davalarındaki çalışmaları nedeniyle kimliği belirsiz kişiler tarafından tehdit edildiğini açıkladı.

Birgün gazetesinin haberine göre, Nakıpoğlu, kendisine yönelik ve katledilen kadınların ayrıca hedef alındığı tehdit mesajlarıyla ilgili çeşitli suçlamalarla suç duyurusunda bulundu.

Yaşanan tehditlerin yeni olmadığını vurgulayan Nakıpoğlu, bu olayların sistematik bir hal aldığını ve 10 yılı aşkın bir süredir devam ettiğini belirtti.

‘Cezasızlık Politikaları Sorunu Körüklüyor’

Nakıpoğlu, ülkedeki cezasızlık politikalarının sorunu daha da artırdığını belirterek şunları söyledi: “Erkek şiddeti mağduru kadınlar ve çocukların dosyalarına etkin bir şekilde soruşturma yapılmadığı gibi hak savunucuları için de durum aynı. İktidara karşı sesini yükselten herkes için yargı mekanizmaları maalesef işlemiyor. Bu durumun herkes tarafından görülmesi gerekiyor. Erkek şiddeti yüzünden aramızda olmayan kadınlara da hakaret edildi ve bu nedenle onların anısına da suç duyurusunda bulundum. Esas sorun, bu tehditlerin sürekli olması ve failin bir türlü ortaya çıkarılamaması.”

(ALINTI)

Related Posts

İran’ın nükleer tesisleri nerede ve hangileri saldırıya uğradı?

İran’ın nükleer tesisleri nerede ve hangileri saldırıya uğradı?

İran’ın yeni Genelkurmay Başkanı Musevi oldu

İran’da terör devleti İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden İran Genelkurmay Başkanı Muhammed Hüseyin Bakıri’nin yerine Abdurrahim Musevi atandı.

Ürdün sokaklarında sirenler çaldı: Saldırılar alarma geçirdi

İsrail’in saldırılarının ardından İran’dan gelem misilleme açıklamaları ve Netanyahu’nun saldırıların günlerce süreceğini söylemesi Ürdün’ü harekete geçirdi. Karşılıklı saldırıların başlaması hava sahasını füzelere ve hava araçlarına kapatacağını …

Hindistan’daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödeme yapılacak

Hindistan’daki uçak kazasında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödeme yapılacak

İstanbul’da 3 binanın çatısı küle döndü

İstanbul’da  5 katlı bir binanın çatısında başlayan ve bitişikteki 2 binaya sıçrayan yangın söndürüldü.

Çarptığı kuryenin kaskını ezip küfrederek, kaçtı

Adana’da otomobiliyle motosiklete çarpan sürücü, tartıştığı kuryenin kaskını ezip olay yerinden kaçtı. Olay cep telefonu kamerasıyla görüntülendi.