Billur Barlın Öğrencilerle Buluştu

Solmaz Yönetim Kurulu Direktörü Billur Barlın, İstanbul Ticaret Üniversitesi Öğrencileriyle Buluştu

Solmaz Yönetim Kurulu Direktörü Billur Barlın, İstanbul Ticaret Üniversitesi tarafından düzenlenen bir söyleşi etkinliğinde öğrencilerle bir araya geldi.

Şirketin açıklamasına göre, etkinliğin moderatörlüğünü İstanbul Ticaret Üniversitesi Havacılık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Tuncel Öz yaparken, Barlın lojistik sektöründe kariyer fırsatları, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirlik konularında bilgi verdi ve öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Açıklamada yer alan konuşmasında Barlın, şirket olarak öğrencilerden düşünme ve sorgulama yeteneği beklediklerini vurgulayarak, gençlerden inisiyatif almalarını istediklerini belirtti.

Ekip çalışmasının önemine vurgu yapan Barlın, “Üniversite projelerinde ekip çalışması yapmak, liderlik yeteneğini geliştirir ve insanı olumlu yönde etkiler. Ekipteki bireylerin güçlü yönlerini keşfetmek çok önemlidir. Teknik bilgi her yerde bulunabilir ancak iletişim becerileri daha da kıymetlidir. Çalışanlarımızla aramızdaki samimi iletişim benim için önemli. Yabancı dil bilmek ve farklı kültürlerle etkileşimde bulunmak kişisel gelişimimde önemli bir rol oynuyor.” şeklinde konuştu.

Lojistik sektöründe bölüm önerilerinde bulunan Barlın, lojistik/gümrük sektöründe gümrük ve uluslararası taşımacılık gibi alanların lojistik bölümü için önemli olduğunu belirtirken, yazılım alanında bilgisayar mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinin tercih edildiğini aktardı.

İnovasyonun önemine değinen Barlın, şirketin teknolojiyi etkin kullanması gerektiğini vurgulayarak, yapay zeka projelerinden bahsetti ve çalışanlara liderlik becerileri geliştirme fırsatı sunduklarını belirtti.

İnovasyon merkezi kurma hedeflerinden bahseden Barlın, araştırma ve geliştirme çalışmalarına odaklanarak hem çalışanlara hem de müşterilere hızlı ve etkili çözümler sunduklarını sözlerine ekledi.

Related Posts

Bankalardan yeni ATM düzenlemesi: Pazartesi günü başlıyor!

Bankalar, ATM’lerde para çekme limitlerinde yeni bir döneme geçiyor. Şube içi cihazlarda limitler yükseltilirken, dış mekanlardaki ATM’lerde mevcut uygulama sürecek. Kullanıcılar artık nakit çekimlerinde farklı kurallarla karşılaşacak.

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azalışla 154 milyar 411 milyon dolara indi.

Memur ve memur emeklisinin Temmuz 2025 zammı belli oldu

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam oranları netleşti. Türkiye’de çalışan ve emekliyi doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren maaş zamları devreye girdi. Memur ve memur emeklileri yüzde 15.57, SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetimlerin alacağı zam oranı da yüzde 16.67 oldu.

İş Bankası, blokzincir tabanlı dijital tahvil ihracı gerçekleştirdi

İş Bankası, blokzincir tabanlı dijital tahvil ihracı gerçekleştirdi

Araç sahipleri dikkat! Sigortada yeni dönem bugün başladı

Milyonlarca sürücüyü yakından ilgilendiren araç sigortalarında önemli değişiklik bugün itibarıyla hayata geçti. Kaza sonrası ağır hasar gören araçlar perte çıkarılıyor ve sigorta şirketi bu masrafı karşılıyordu. Bundan böyle araçları perte çıkarmak daha da zorlaşacak. İşte detaylar…