AK Parti’nin seçim çalışmasına saldırıda ‘Eminanç Kardeşler’e operasyon: 10 kişi tutuklandı

Yerel seçim öncesinde, İstanbul’da AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın Kanarya Mahallesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında düzenlenen ve 1 kişinin ağır yaralandığı silahlı saldırıya ilişkin, “Eminanç Kardeşler” suç örgütüne yönelik operasyonda 10 şüpheli tutuklandı.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre, Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Aziz Yeniay’ın, 10 Şubat’ta Kanarya Mahallesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında araçla olay yerine gelen kişilerce uzun namlulu silah ve tabancayla ateş açılmasına ilişkin yürütülen soruşturma genişletildi.

Olayın, “Eminanç Kardeşler” olarak bilinen silahlı suç örgütünce gerçekleştirildiği tespit edilen, yaklaşık 3 ay süren teknik takip ve uygulamalı soruşturmada, örgütün ilçede cinayet, yaralama ve iş yeri kurşunlama gibi silahlı saldırı eylemlerinin de sorumlusu belirlendi.

Suç örgütüne 10 Haziran’da düzenlenen eş zamanlı operasyonla 2’si çocuk olmak üzere 10 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Küçükçekmece Adliyesi’ne sevk edildi. Savcı tarafından ifadeleri alınan 10 şüpheli, çıkarıldıkları sulh ceza hakimliğince tutuklandı.

Saldırının ardından başlatılan soruşturmada daha önce, 4’ü çocuk 26 şüpheli gözaltına alınmış, zanlılardan 20’si tutuklanmıştı.

(HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

xxx