Tutuklu öğrenciler için ‘100 Bin Mektup Dayanışması’

Öğrenciler, Tutuklu Arkadaşları İçin Mektup Dayanışması Başlattı

kaynak: halktv.com.tr/özel

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınması ve tutuklanması sonrasında başlayan protestolarda 300’den fazla öğrenci tutuklandı. Manifesto Öğrenci Komitesi, Silivri ve çeşitli cezaevlerinde tutuklu bulunan arkadaşları için duyarlılığı artırmak amacıyla 100 bin mektup kampanyası başlattı.

Komite, her pazartesi saat 14.00’te 301 öğrenciye mektup göndermeyi hedefliyor.

“Silivriyi Mektsuz Bırakmıyor, Arkadaşlarımıza Selamsız Gitmiyoruz!”

Tutuklu arkadaşlarının özgürlüğüne kavuşana kadar her hafta PTT aracılığıyla 100 bin mektup göndermeyi planlayan öğrenciler, seslerini duyurabilmek için “Silivriyi mektupsuz, arkadaşlarımızı selamsız bırakmıyoruz!” söylemini içeren broşürler dağıtıyor.

Öğrencilerin talepleri şu şekilde listelendi:

  • 301 tutuklu arkadaşları ve tüm direnişçiler derhal serbest bırakılsın.
  • Adli kontrol ve yurt dışı yasağı gibi baskı unsurları kaldırılsın.
  • Ekrem İmamoğlu, Resul Emrah Şahan ve Mahir Polat’ın serbest bırakılması talep ediliyor.

“Biz sustukça baskı büyüyor.” diyen öğrenciler, tutuklu gençlerin ailelerine şu çağrıda bulundu:

“Korku atmosferi altında halkımız sindirilmeye çalışılıyor. Tüm baskılara karşı çıkıyoruz ve arkadaşlarımıza destek oluyoruz.

Her pazartesi saat 14.00’te PTT aracılığıyla Silivri’ye ve diğer cezaevlerine mektup gönderiyoruz. Taleplerimiz karşılanana kadar her hafta 100 bin mektupla sesimizi duyurmaya devam edeceğiz.

14 Nisan’da birlikte yazıyor, birlikte gönderiyoruz. Daha fazla kişiye ulaşabilmek ve unutulmamak için kampanyamıza destek olun.”

Related Posts

Texas’ta acı bilanço: 28’i çocuk 80 ölü

ABD’nin Texas eyaletinde geçtiğimiz cuma günü meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 80’e yükseldi. Yetkililer, yaşamını yitirenler arasında 28 çocuğun bulunduğunu açıkladı. Guadalupe Nehri’nin taşması sonucu oluşan sel felaketi …

DEM Parti İmralı ziyaretini tamamladı

Büyük bir titizlikle yürütülen ‘Terörsüz Türkiye’ sürecinde terör örgütü PKK’nın kısa bir süre sonra silah bırakacağı belirtilirken, DEM Parti heyeti bugün İmralı’ya gitti.

UAEA İran’dan çekildi

Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı (IAEA), müfettişlerinin İran’dan ayrılarak Avusturya’ya döndüğünü duyurdu.

Kosova Meclisi’ne bomba ihbarı: Bina tahliye edildi

Kosova Meclisi, bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı. İhbarı yapan kişinin, binada patlayıcı olduğunu ve 10 dakika içinde infilak edeceğini söylediği belirtildi.

Mezuniyet töreninde diplomasını yırtmıştı: Doruk Dörücü serbest

Boğaziçi Üniversitesi mezuniyet töreninde diplomasını yırtan CHP Gençlik Kolları üyesi Doruk Dörücü adliyeye sevk edildi. Doruk Dörücü serbest bırakıldı.

Trabzon’da sağanak yağış hayatı felç etti

Trabzon’da etkili olan sağanak yağış, su taşkınlarına sebep oldu.