Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin Protokol İmzalandı

Konya’da Dezenformasyonla Mücadele İçin İmzalanan İş Birliği Protokolü

Konya’da dezenformasyonla topyekün mücadele kapsamında kurumlararası iş birliği sağlanması amacıyla “Dezenformasyonla Mücadele Kurumlararası İş Birliği Protokolü” imzalandı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi rehberliğinde gerçekleştirilen protokol, bilgi kirliliği, yalan haber, manipülasyon ve kara propagandaya karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. Özellikle öğrenciler ve gençler başta olmak üzere çeşitli yaş gruplarındaki hedef kitlelere yönelik bilinçlendirme çalışmaları yapılacak.

Konya Valiliği, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, üniversite rektörlükleri, İletişim Başkanlığı Konya Bölge Müdürlüğü, Konya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Anadolu Ajansı Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülecek projede gönüllü eğitmenler yetiştirilecek. Eğitimler, Dezenformasyonla Mücadele Merkezi liderliğinde gerçekleştirilecek.

Amacı toplumda dezenformasyon direnci oluşturmak olan proje kapsamında eğitim, seminer ve benzeri sosyal etkinlikler düzenlenecek.

Protokol imza törenine Konya Valisi İbrahim Akın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, üniversite rektörleri ve diğer kurum temsilcileri katıldı.

Related Posts

City’s Nişantaşı ve Gülaylar Altın’ın sahibi Mehmet İlhan Gülay, İBB soruşturmasında tutuklandı! İfadesi ortaya çıktı: ‘Süreç AKP döneminde başladı!’

İBB soruşturmasında tutuklanan Mehmet İlhan Gülay emsal artışına izin veren komisyon kararında başkan olarak ismi bulunan Adnan Zeki Bostan’ın şu an AKP İBB Grup Başkanvekili olduğunu vurguladı. Gülay ayrıca “Ayrıca o dönemki grup başkanvekili olan Tevfik Göksu’nun ricası üzerine söz konusu parsel ve kendi arazimiz içerisinde bir cami inşaatı yapmayı anlaşmaya koyduk. Bu husus plan notuna da eklenmiştir” dedi.

Pakistan Başbakanı Şerif: Pakistan, Hindistan’ın bu savaş eylemine karşı güçlü bir şekilde karşılık verme hakkına sahip

Pakistan Başbakanı Şerif: Pakistan, Hindistan’ın bu savaş eylemine karşı güçlü bir şekilde karşılık verme hakkına sahip

İstanbul’un göbeğinde silahlı saldırı: Otomobile kurşun yağdırdılar

İstanbul’da park yerinden çıkan otomobile düzenlenen silahlı saldırı sonucu 1 kişi yaralandı.

Trump, Kanada Başbakanı Carney’in yüzüne söyledi: Asla, asla deme

ABD Başkanı Donald Trump, eyaz Saray’da ağırladığı Kanada Başbakanı Mark Carney’in “Kanada satılık değil, hiçbir zaman olmayacak” sözlerine “Asla, asla deme” diyerek yanıt verdi.

Ekrem İmamoğlu’ndan ‘Beyazıt’ çağrısı: ‘Her zaman zulme meydan okudu Beyazıt, şimdi de meydan okuyacak’

Tutuklu bulunan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya hesabından Çarşamba günü saat 20.30’da yapılacak mitinge çağrı yaptı.

Almanya’nın başbakanı belli oldu

Almanya’da Hristiyan Demokrat Parti Genel Başkanı Friedrich Merz, parlamentoda yapılan ikinci tur oylamasında şansölye seçildi. Merz sabah yapılan ilk oynamada yeterli oyu alamamış, yeni hükümetin daha göreve başlamadan dağılması tehlikesi gündeme …