Son dakika… Ekrem İmamoğlu ifade verecek: Çağlayan’da son durum…

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında başlatılan iki soruşturma kapsamında bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne giderek ifade verecek.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle ifade vermek üzere bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne çağrıldı.

Çeşitli muhalefet partileri ve CHP yönetimi, adliye önünde dayanışma göstermek için bir araya gelecek.

İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek hakkında yaptığı açıklamalar nedeniyle ifade verecek.

MANSUR YAVAŞ DESTEĞE GELDİ

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş da, İmamoğlu’na destek için Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne geldi.

CHP HEYETİ İMAMOĞLU’NU BEKLİYOR

Partililer adliye çevresinde yoğunluk oluştururken, adliye önündeki meydanda polis araçları ve TOMA’lar yer aldı. C blok kısmında da zırhlı araçlar bekletildi. 

Polis ekiplerinin ise adliye önünde devriye olarak görev yaptığı görüldü. Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda partilinin bekleyişi sürüyor. 

CHP heyeti de girişte İmamoğlu’nu bekliyor.

İMAMOĞLU: ÇAĞLAYAN’DA OLACAĞIM

İmamoğlu dün yaptığı açıklamada, ifade vermeye gideceğini belirterek, “Çağlayan Adliyesi’nde ben de olacağım. Tam bir ağabey, baba duygusuyla bizlere bugünleri reva görenlere ‘Sizin bu milletin evlatlarına yaşattığınız adaletsizlikleri biz sizin evlatlarınıza yaşatmayacağız! Çünkü bizim iktidarımızda yargı bağımsız olacak’ dediğim için hakkımda açılan soruşturmada ifade vereceğim” demişti.  

CHP LİDERİ ÖZEL’DEN DAYANIŞMA MESAJI

İfadesine yönelik olarak CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “İstanbul İttifakı”nı ifade vermeye çağırdı ve tüm demokratları dayanışmaya davet etti.

İmamoğlu’nun ifadesine çeşitli muhalefet partileri de destek verecek. CHP, İYİ Parti, DEM Parti ve Gelecek Partisi, adliye önünde buluşarak İmamoğlu’na dayanışma gösterecek.

CHP’DEN ÇAĞRI

CHP, İmamoğlu için İstanbullulara Çağlayan Adliyesi’ne gitme çağrısı yaptı. CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik “Toplum gözaltılarla tutuklamalarla susturulmaya çalışılıyor. Artık bunun adı tam bir zulümdür. Zulmün olduğu yerde mücadele haktır” dedi.

Related Posts

YGP’den ‘Suriye toprak bütünlüğüne tavizsiz destek’ açıklaması

Geçtiğimiz günlerde silah bırakan terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG, “Suriye topraklarının bütünlüğünün tavizsiz bir ilke olduğunu açık ve net bir şekilde ilan ediyoruz” açıklamasında bulundu. Suriye hükümeti ile görüşmelerin ‘siyasi ve tarihi bir başarı’ olduğu vurgulanan açıklamada, ‘tüm bileşenlerin haklarını güvence altına alan bir Suriye anayasası’ talebi dile getirildi.

Kediyi kurtarmak isterken dere yatağına düştü: O anlar kamerada

Tokat’ın Erbaa ilçesinde korkuluklarda mahsur kalan kediyi kurtarmaya çalışan Derya Bolat (23) dere yatağına düşüp yaralandı. Bolat, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı.

Texas’taki Mistik Kampı’nın “sel alanı” statüsünden çıkarıldığı tespit edildi

Texas’taki Mistik Kampı’nın “sel alanı” statüsünden çıkarıldığı tespit edildi

Sopalı, tekmeli, kavgada 5 yaralı: O anlar kamerada

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yol yapım çalışmaları kapsamında kurulan şantiye alanında köylülerle işçiler arasında çıkan tekmeli ve yumruklu kavgada 2’si asker, 5 kişi yaralandı, 5 kişi gözaltına alındı.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsüne Türk Bayrağı Asıldı İstanbul’un sembol yapılarından biri olan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne Türk bayrağı asıldı. Köprünün her iki yönünden girişlerine asılan bayraklar, görenleri…

Yunan askeri tesisin fotoğrafını çeken 4 Çinli tutuklandı

Yunanistan’da askeri tesisin fotoğrafını çekitiği tespit edilen biri çocuk 4 kişi gözaltına alınarak tutuklandı. Yunan Devlet Televizyonu ERT’in haberine göre, 47 yaşında bir çift, onların 15 yaşındaki oğlu ve 53 yaşlarındaki arkadaşlarının Tanagra …