Hepsiburada’nın çoğunluk hissesinin devri gerçekleştirildi

Hepsiburada ve Kaspi.kz Arasındaki Hisse Devri Tamamlandı

17 Ekim 2024 tarihinde gerçekleşen hisse alım sözleşmesi sonucunda, Rekabet Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından onaylanan hisse devri işlemleri geçtiğimiz haftalarda tamamlandı.

Toplam hisse devri tutarı yaklaşık 1 milyar 127 milyon dolar olarak belirlendi. Bu miktarın 600 milyon dolarlık kısmı işlem kapanışında nakit olarak ödenirken, kalan 526,9 milyon dolarlık tutar ise kapanış tarihinden itibaren 6 ay içerisinde tamamlanacak.

Hepsiburada ve Kaspi.kz arasındaki anlaşma gereği, her iki şirket de bağımsız marka kimliklerini ve operasyonel yapılarını koruyarak faaliyetlerine devam edecek.

Hisse devri işlemlerinin tamamlanmasının ardından, Hepsiburada’nın Olağanüstü Genel Kurulu 31 Ocak’ta gerçekleştirilecek. Yeni yönetim kurulunun belirleneceği genel kurul toplantısında, Kaspi.kz temsilcileri Mikheil Lomtadze, Tengiz Mosidze, Yuri Didenko, Pavel Mironov ve Sandro Berdzenishvili’nin Hepsiburada Yönetim Kurulu’na girmesi de karara bağlanacak.

Related Posts

Emtia piyasaları karışık seyretti

Emtia fiyatları, geçen hafta ABD’deki vergi indirimi tasarısı, ABD Başkanı Donald Trump’ın “tarife mektupları” açıklamaları ve ülkede yayımlanan istihdam raporunun etkisiyle dalgalanan dolar endeksi eşliğinde karışık bir seyir izledi.

Kredi kartı kullanırken yaptığınız bir hata sizi borç batağına sürüklüyor

Nakit alım gücünün günden güne düştüğü bu dönemde vatandaşlar ihtiyaçlarını karşılamak için kredi kartından harcama yapıyor.
İpin ucunu kaçıranlar ise ödemelerini karşılamakta güçlük çekerek çareyi asgari ödeme tutarını ödemekle buluyor. Ama aslında bu durum kredi kartı kullanıcılarını borç batağına sürüklüyor.

Bankalardan yeni ATM düzenlemesi: Pazartesi günü başlıyor!

Bankalar, ATM’lerde para çekme limitlerinde yeni bir döneme geçiyor. Şube içi cihazlarda limitler yükseltilirken, dış mekanlardaki ATM’lerde mevcut uygulama sürecek. Kullanıcılar artık nakit çekimlerinde farklı kurallarla karşılaşacak.

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Yabancı hissede yeniden alıma geçti

Merkez Bankası’nın rezervleri açıklandı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri, 27 Haziran haftasında bir önceki haftaya göre 1 milyar 287 milyon dolar azalışla 154 milyar 411 milyon dolara indi.

Memur ve memur emeklisinin Temmuz 2025 zammı belli oldu

Türkiye’de milyonlarca emekliyi ilgilendiren zam oranları netleşti. Türkiye’de çalışan ve emekliyi doğrudan ve dolaylı olarak ilgilendiren maaş zamları devreye girdi. Memur ve memur emeklileri yüzde 15.57, SGK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetimlerin alacağı zam oranı da yüzde 16.67 oldu.